„Ușa, element Feng-Shui determinant pentru stabilirea spațiului”
Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 26-30 iunie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:
Dezbaterea cu tema „Dharma și viața”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Lumea interioară între mit și știință”, coordonat de promotorul cultural Alexandra Grigorescu, avându-l invitat pe călugărul tibetan Geshe Jampa Gelek, eveniment care va avea loc luni, 26 iunie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Mânați de hedonism, uităm de adevăratele valori ale sufletului, de moralitate, uităm să iubim natura, fenomenele și ființele, uităm să fim smeriți și să recunoaștem manifestarea Divinității în fiecare plantă sau persoană pe care o întâlnim. Refugiul pe care ni l-am ales este cel al banilor, al faimei sau al plăcerilor simțurilor, fapt care contravine însăși esenței de viață nemuritoare pe care o avem, esență care nu este altceva decât sămânța din care se naște sufletul și mai târziu,
Vă invităm alături de noi la acest eveniment special, pentru a deschide ușa cunoașterii la nivel intelectual a tainelor Tibetului, dincolo de concepte, dincolo de filosofii și pentru a vă lumina inima cu energia pozitivă a Dharmei Universale”, spune Alexandra Grigorescu.
Lansarea volumului de poezie cu titlul „Iubiri adolescentine”, de Lorena Maria Rada, eveniment editorial în cadrul proiectului „Medalion cultural cu Stelian Necșoi”, coordonat de scriitorul, artistul plastic, cantautorul, profesorul de limba și literatura franceză Stelian Necșoi, luni, 26 iunie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Lorena Maria Rada, o tânără care promite, pe care dorim să o promovăm atât pe plan local, în cadrul
Prelegerea cu tema „Anul cultural Cantemir: Muzicianul”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 26 iunie, de la ora 20.00.
“Din punct de vedere cultural, anul 2023 este
Ceea ce se cunoaște mult mai puțin despre Cantemir este că, dincolo de activitatea sa politică și diplomatică, pe lângă volumele sale de literatură și istorie, el a compus și muzică. Dimitrie Cantemir a fost un teoretician și un compozitor de muzică turcă. E de ajuns să căutați pe YouTube și veți găsi muzica sa interpretată atât de români, cât și de străini. Prin urmare, prima noastră conferință va avea ca temă principală muzica lui Cantemir”, spune Marin Toma.
Lansarea cărții cu titlul „Documentele reeducării”, vol. III, de Mircea Stănescu și Vlad Mitric-Ciupe, eveniment editorial coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, marți, 27 iunie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„Anul trecut, am lansat volumul al doilea din
Sunt documentate nouă biografii: patru responsabili ai reeducării de tip Pitești din partea Securității (Vladimir Mazuru, Alexandru Nicolschi, Gavril Birtaș și Eva Birtaș) și cinci deținuți politici legați de aceasta (Corneliu Niță – decedat în urma torturilor în timpul reeducării de la Pitești -, Corneliu Decebal Andrei, Aurel Popa, Lazăr Saghin și Gheorghe Cotlarciuc). Vă așteptăm să cunoașteți un trecut dureros!”, spune Jean Dumitrașcu.
Recital de folclor în cadrul proiectului „De la Vâlcea la Pitești”, coordonat de interpreta de folclor Tatiana Mărcoianu, marți, 27 iunie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Dialogul cu tema „Ayurveda, calea către Sine, către descoperire, acceptare și vindecare”, coordonat de promotorul cultural Maria Sorial, având-o invitată pe Laura-Simona Ilie, medic generalist, nutriționist, practicant Ayurveda, eveniment care se va desfășura marți, 27 iunie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Ayurveda, sau știința vieții, este unul dintre cele mai vechi sisteme de medicină holistică ce își are originea în India, fiind menționat încă de acum 5000 de ani în cele patru texte fundamentale sanscrite numite
Prelegerea cu tema „Ușa, element Feng-Shui determinant pentru stabilirea spațiului”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Călătorie în științe neconvenționale – Feng Shui”, susținut de specialistul în Feng Shui, Sorin Dinu, eveniment care va avea loc miercuri, 28 iunie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Prelegerea cu tema „Dostoievskieni și tolstoieni”, în cadrul proiectului sub genericul „Vaccin împotriva virusului manipulării”, susținut de sociologul, scriitorul, jurnalistul George Smeoreanu, eveniment care va avea loc joi, 29 iunie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„Cum se împart oamenii în funcție de preferința față de unul dintre cei doi scriitori?, este întrebarea la care vom da răspunsuri”, spune George Smeoreanu.
Dezbaterea cu tema „Elemente de limbă, cultură și civilizație chineză”, în cadrul proiectului „Confluențe literare”, coordonat de poeta și profesoara Allora Albulescu, având-o invitată pe profesoara de limba chineză Olga Halibei, eveniment care se va desfășura sub egida Fundației literare „Liviu Rebreanu”, joi, 29 iunie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Spectacolul muzical-artistic intitulat „Vara din noi”, susținut de membri ai Trupei de teatru „Robertto”, sub îndrumarea artistului Robert Chelmuș, eveniment care se va desfășura joi, 29 iunie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„Invitata specială este Elena Nedelcu, absolventă a Liceului de Arte