înapoi la: Info CENTRUL CULTURAL PITESTI
„Virtuțile Presei de Astăzi”, organizată în parteneriat cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – Filiala Argeș, eveniment moderat de jurnalistul și scriitorul Mihai Golescu, președintele de onoare al U.Z P.R. Argeș,

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 1-5 aprilie 2024, evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

 

Dezbaterea cu tema „Orașele de lumină”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, avându-l invitat pe Bruno Mihăilescu, designer de interior/exterior, eveniment care va avea loc luni, 1 aprilie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“În cadrul proiectului am ales o temă de mare interes pentru cei care trăiesc ascensiunea – <Oraşele de lumină>.

Vă invit la o întâlnire cu vizionarul Bruno Mihăilescu, care a ales să revină în România după o perioadă de zeci de ani petrecuţi în străinătate pentru a schimba viaţa noastră cu una foarte bună pentru toţi! Bruno Mihăilescu este un profesionist independent diversificat, cu o experiență de peste 20 de ani în managementul proiectelor, design interior și exterior, lucrând îndeaproape cu inventatori internaționali de top care utilizează tehnologii inovatoare sustenabile ce au scopul de a schimba întreaga lume. Inițiativa inovatoare a lui – – este poziționată pentru a crea Noul Pământ cu o armonie divină perfectă. Comunitățile sale autonome vor integra tehnologii de ultimă oră, văzute doar în domeniul science-fiction. Integrând o platformă SaaS numită , Bruno și echipa sa de vizionari dedicați vor livra tehnologii avansate, precum analiza ADN și nutriția, sisteme de energie gratuită, agricultura bio-organică cu RPC, tehnologia magnetică și bioștiințifică organică și tehnologiile integrate cu plasmă, pentru a numi doar câteva. Pasiunea lui pentru plantele ayurvedice și sănătate va avea un impact mare asupra Minții, Corpului și Sufletului multora. Alte căi de dezvoltare vor include sisteme de suport vital precum: Aer Pur, Apă Hidrogenată Molecular Structurată, Energie Verde, Mâncare Organică și sistemul suprem de conștientizare spirituală pe pământ.

Bruno Mihăilescu sintetizează activitatea sa, astfel: . Vă aştept cu mare drag!”, spune Simona Vasilescu.

 

 

Prelegerea cu tema „Violența, ca formă de manifestare socială”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „De la breaking news la armonia sufletului”, susținut de psihologul-clinician Carmen Violeta Popa, luni, 1 aprilie, de la ora 17.30, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Trăim sau suntem martori zi de zi la diverse forme de manifestare a violenței.  Acest fenomen social este îngrijorător din punct de vedere al severității și amploarei din ultimii ani, fenomen . Violența sub toate formele ei este o amenințare la integritatea fizică și psihică a oricărui individ”, spune Carmen Violeta Popa.

 

 

Prelegerea cu tema „Structura de personalitate”, susținută de Codruța Drăgan, psiholog clinician, eveniment care va avea loc marți, 2 aprilie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Personalitatea reprezintă unicitatea comportamentului nostru. Structura de personalitate ne oferă unicitate în relația cu ceilalți și cu felul în care ne raportăm la nevoile personale și la obiective personale. Altfel spus, tot ceea ce facem pentru noi, motivare, limbaj interior, relație cu propriul sine, concentrare pe propriile nevoi, ține de structura de personalitate. Specialiștii au ca prim obiectiv cunoașterea structurii de personalitate, pentru ca mai apoi, prin metode terapeutice personalizate, să se ajungă la obiectivitatea personalității și exprimării acesteia”, spune Codruța Drăgan.

 

Dialogul cu tema “Lecție de curaj cu Iana Matei”, în cadrul proiectului cultural-motivațional “Arta Devenirii”, coordonat de scriitoarea Silvia Grigore, având-o invitată pe Iana Matei, psiholog specializat în terapia copiilor abuzați, eveniment care va avea loc marți, 2 aprilie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Iana Matei, incredibila mea invitată, este fondatoarea , o organizație care se ocupă cu găsirea și reabilitarea victimelor prostituției forțate și a traficului de persoane. Administrează un adăpost secret pentru supraviețuitorii sclaviei sexuale, trăiește periculos, dar cu sentimentul că nu trăiește degeaba. Într-o lume alterată și coruptă, ea a ales să lupte pentru normalitate și pentru drepturile semenilor săi. Se spune că pe Pământ avem două obligații, să-i ajutăm pe alții și să fim fericiți. Iana Matei este fericită când salvează suflete nevinovate, căzute pradă monștrilor cu chip de om care distrug fără scrupule această societate. Ne va vorbi despre crezul și viața ei oarecum atipice pentru lumea în care trăim, despre cum s-a format ca terapeut specializat în psihologia copilului abuzat, în perioada în care a trăit în Australia, despre cum a luat hotărârea să devină o astfel de activistă. Ne va vorbi despre sutele de copile pe care le-a salvat, despre piedicile care îi sunt puse din indiferența sau interesele obscure ale unora dintre cei care ar trebui să o sprijine. Foarte importante vor fi sfaturile pe care le va da în legătură cu educarea adolescenților, în spiritul evitării expunerii la pericol de sine. Așteptăm în sală cât mai multe cadre didactice, pentru că după întâlnirea cu Iana Matei vor avea informații în plus de transmis la clasă. Să ne fie de folos!”, spune Silvia Grigore.

 

Dialogul cu tema “Actualitatea poeziei lui Mihai Eminescu”, în cadrul proiectului cultural “Invitați la Cafeneaua literară”, coordonat de poetul Virgil Diaconu, directorul revistei “Cafeneaua literară”, avându-l invitat pe scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, eveniment care se va desfășura miercuri, 3 aprilie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

Dialogul cu tema “Arta performanței”, în cadrul proiectului cultural “Și noi la Ilinca!”, proiect coordonat de interpreta de folclor Ilinca Din, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „I. C. Brătianu”, eveniment care va avea loc miercuri, 3 aprilie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Performanța poate avea multe forme și se poate materializa în domenii inedite atunci când persoanele implicate reușesc să-și canalizeze perseverența în activitățile ce le aduc bucurie. Am deosebita plăcere de a vă prezenta în cadrul proiectului cultural <Și noi la Ilinca!> două persoane care trăiesc pasiunile lor la cel mai înalt nivel și care sunt adevărate modele de perseverență. Francesca Zgreabăn și Eriko Nițu, elevi în clasa a XII-a la Colegiul Național , ne arată modul în care filonul realist pe care îl studiază, determinat de lumea cifrelor, poate să fuzioneze armonios cu arta și sportul, demonstrând că vârsta nu este un impediment în a-ți atinge visurile cât timp cunoști îmbinarea perfectă între talent și voință. Vă invităm să le cunoașteți povestea!”, spune Ilinca Din.

 

Dezbaterea cu tema „Iubirile de April”, în cadrul proiectului cultural „Mari Iubiri ale Literaturii Universale”, coordonat de poeta și profesoara de limba și literatura română/engleză Raluca Hana Sandu, joi, 4 aprilie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Ediția de aprilie a proiectului Vladimir Nabokov) vin cu destine ce impresionează și opere care fascinează, rămânând în suflet pentru totdeauna. Fiecare dintre ei înflorește altfel, atât în viața personală, cât și în cea profesională. Despre poveștile din operele lor sau despre cele din biografiile lor, despre cuvântul acela care ne face să ne întoarcem spre noi înșine, descoperindu-ne ca sensibilitate și destin, vom vorbi împreună cu distinșii mei invitați, profesoara de limba și literatura română Adriana Firică și poetul Cătălin Iancu, într-o ediție ce poartă parfumul distinct, inconfundabil, al ”, spune Raluca Hana Sandu.

 

Dezbaterea cu tema „Virtuțile Presei de Astăzi”, organizată în parteneriat cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – Filiala Argeș,  eveniment moderat de jurnalistul și scriitorul Mihai Golescu, președintele de onoare al U.Z P.R. Argeș, joi, 4 aprilie, de la ora 18.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

 

 

 

Site-uri conexe: Badiu - EuroPress | Facebook | Blog
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii. X