înapoi la: Info CENTRUL CULTURAL PITESTI
Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 1-5 august 2022


 

Noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

 

Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români – Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, luni, 1 august, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

Dialogul cu tema „Medicina cuantică”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, avându-l invitat pe fizicianul prof. univ. dr. Ion Iorga Șiman, eveniment care se va desfășura luni, 1 august, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Distinsul meu invitat promite să prezinte informații care pot fi înțelese de către toți cei interesați de medicină. Educarea nelimitativă a oamenilor stă în putința celor care au conștiință și-și asumă ridicarea necontenită a semenilor, în cadrul activităților profesionale sau în timpul liber. Astfel de inițiative antrenează populația pentru focalizare în interesul comun de a preveni și de a stopa aspecte legate de îmbolnăviri. Vă invităm să aveți curajul de a gândi cu propria minte cât de important este să integrăm principiile școlilor de medicină fără a avea orgolii și de a alege între îmbolnăvire și vindecare”, ne propune Simona Vasilescu.

 

Concertul de folk-hop cu titlul „Slavă lui Aristofan!”, susținut de M.C. Grăilă, pe numele real Octavian Dărmănescu, muzeograf, scriitor, cantautor, eveniment care va avea loc marți, 2 august, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Fiecare civilizație se salvează material prin marea masă a imperturbabililor, proștii, mulțumiții de zi cu zi. Din moment ce prostia este amorală, deci nu are nicio vină, ei pot fi considerați foarte liniștit înțelepții momentului. Din acest punct, cantitativ vorbind, popoarele așa zis superioare sunt așa deoarece (din cauză?) sunt mulți și gândesc la fel. Într-un anume fel, nu e neapărat o calitate, ci un adevărat atu. Spiritual însă, adevărații eroi ai zilei sunt inșii de bună credință, spiritualii, recte posesorii de simț al umorului. Probabil că ei simt nedefinit, în dreptul frunții, un ceva numit nu neapărat suflet (gravul cu majuscule, încrâncenatul), ci un nod peltic și comic care nu îi lasă să se împace cu lumea. Oameni ai adevărului, adevărul fiind acel decret de sus, iponderabil, care nu te lasă să te împaci cu minciuna de jos. Printre primii umoriști din marea cultură europeană (greco-romană, mare, bineînțeles, nu neapărat cea modernă și pitică, franceză și engleză), un mare spirit – care ar putea sta la masă nu numai cu marii siniștri (Nero, Cromwell, Napoleon, Stalin etc.), ci și cu oamenii de zi cu zi, care își salvează aparențele și râd condescendent, bravo! –  este Aristofan. Probabil cel mai mare om normal din cultura veche. Unul care astăzi ar face glume nu numai cu bătrânii din Cișmigiu, care au zidit baraje și uzine, ci și cu de pe Youtube. Sunt MC Grăilă și vă invit la o pledoarie a celei mai vechi constante umane: simțul umorului. De altfel, Alexandru Paleologu îl indica, după credința în divinitate, al doilea adjectiv al ființei umane, unul fără de care omul nu ar fi total. Dacă toamna este anotimpul filosofilor, vara este cel al umoriștilor, probabil cei mai filosofi dintre filosofi. Vom vedea că oamenii vechi nu sunt atât de vechi și că noi, noii, gândim la fel cu miliardele de dinaintea noastră”, spune Octavian Dărmănescu.

Lectură publică din propriile creații, cu tema “Între răsărit și apus”, în cadrul proiectului sub genericul „Suflet pe rime și nuanțe”, coordonat de poeta și artistul plastic Loreta Din, miercuri, 3 august, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Între răsăritși apus, o interpretare filosofică a vieții pe Pământ, reprezentată prin arta slovelor, dar și a griurilor de culoare… Când sufletul vibrează, cuvintele și culorile sunt mesagerii ideilor, sentimentelor, dorințelor și trăirilor venite din interior, care doresc eliberarea, pentru a fi împărtășite iubitorilor de poezie și artă. Voi avea deosebita plăcere să-l am ca invitat special pe artistul, prof. Stelian Necșoi, care îmi va însoți poezia cu acorduri calde de chitară, dar și cu melodii de iubire!” spune Loreta Din.

 

Vernisajul Expoziției de pictură „Culori”, realizată de fotograful profesionist Gelu Stănculescu din județul Cluj, eveniment organizat de Artonthewall.ro, Asociația „Delia” și Gelu Stănculescu, joi, 4 august, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

Recitalul muzical „O vară cu soare și sentimente”, susținut de Trupa „Andrei&Adrian Tase”, vineri, 5 august, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„V-am pregătit piese de suflet, precum , , , , , , , , ”, informează muzicianul Andrei Tase.

Site-uri conexe: Badiu - EuroPress | Facebook | Blog
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii. X