înapoi la: Info CENTRUL CULTURAL PITESTI
Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 13-17 noiembrie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pi

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 13-17 noiembrie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

 

 

Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români – Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, luni, 13 noiembrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

 

Dialogul cu tema „Darul iubirii”, în cadrul proiectului sub genericul „Mari iubiri ale literaturii universale”, coordonat de poeta și profesoara de limba și literatura română/engleză Raluca Hana Sandu, luni, 13 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Ediția de noiembrie a proiectului își propune să pună în lumină opera artistului libanez Khalil Gibran, unul dintre marii romantici ai tuturor timpurilor, care a avut o  contribuție covârșitoare la renașterea literaturii arabe moderne. Deși se considera mai întâi pictor și abia apoi scriitor, Gibran reușește, cu delicatețe și înțelepciune, să readucă în prim-plan și să dea strălucire unor teme universal valabile, precum iubirea, înțelepciunea, bunătatea, cumpătarea. Despre lumea din noi și despre poezie ca expresie a iubirii necondiționate și a purității sufletești, precum și despre relația unică om-Creator în lumea orientală, vom vorbi luni, 13 noiembrie, începând cu ora 16.00, la Centrul Cultural Pitești, împreună cu distinsa mea invitată, doamna Etuș Ciomoș, traducător și interpret de limba și literatura arabă”, spune Raluca Hana Sandu.

 

 

 

 

Dialogul cu tema „Între cultură și presă”, în cadrul proiectului sub genericul „Personalități ale Culturii Piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-l invitat pe scriitorul și publicistul Mihai Golescu, marți, 14 noiembrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„L-am invitat, de această dată, pe domnul Mihai Golescu, directorul ziarului și al . Domnul Golescu a lucrat la revista de cultură încă de la prima serie, a scris cronică de teatru, de literatură, de filosofie, de sociologie. A susținut toată viața, de vreo 55 de ani încoace, tot ce înseamnă act cultural și, mai ales, pe debutanți. Prietenii săi au fost, toți, scriitori. Are mai multe cărți publicate, printre care și o memorabilă carte de interviuri cu criticul literar Mihai Ungheanu”, informează Jean Dumitrașcu.

 

 

 

Prelegerea cu tema „Reechilibrarea feminității și a masculinității”, susținută de Laura Gabriela Nițescu, terapeut, coach de dezvoltare personală, profesoară de limba și literatura franceză, eveniment care va avea loc marți, 14 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Cu toții ne dorim să fim fericiți, având așteptări de la cei din jur să se comporte la modul ideal, adică bărbații să fie bărbați, iar femeile, femei. Dar oare mai știm ce presupune acest lucru? Mai avem valorile corecte? Cum s-ar putea reechilibra, atât femeile cât și bărbații?”, ne provoacă Laura Gabriela Nițescu.

 

 

Prelegerea cu tema „O nouă Întâlnire cu Urmuz la Colegiul Național Ion. C. Brătianu”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul “Teme culturale în emoții raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 15 noiembrie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

 

 

Dialogul cu tema “Viaţa ca un cântec”, în cadrul proiectului sub genericul “Medalion artistic cu Mariana Claudia Filipescu”, având-o invitată pe interpreta de folclor Eugenia Moise-Nicolae, eveniment care se va desfășura miercuri, 15 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Invitata noastră s-a născut în satul Poiana, comuna Radomireşti, județul Olt. A studiat la Bucureşti unde a absolvit Facultatea de Muzică şi Masterul în Pedagogie Muzicală, devenind profesor de canto şi educaţie muzicală. Fiind interpretă de folclor şi romanţe, a fost laureată a mai multor festivaluri de gen, obţinând premii și trofee importante. Are numeroase înregistrări la Radiodifuziunea Română, cea mai importantă fiind colaborarea cu soprana Angela Gheorghiu pentru piesa . Este mentorul grupului vocal folcloric . A iniţiat şi organizat Festivalul Concurs Naţional de Folclor , care anul acesta a ajuns la cea de-a V-a ediţie. Artista Eugenia Moise-Nicolae, prin talentul şi munca sa neobosită pentru promovarea folclorului autentic, reprezintă o valoare şi un bun naţional, una dintre vocile de aur ale României”, spune Mariana Claudia Filipescu.

 

Recitalul de pian la patru mâini, sub genericul “Iosif Ivanovici, regele aproape necunoscut al valsului românesc”, susținut de pianistele Camelia Pavlenco și Adelina Oltean, eveniment coordonat de prof. univ. dr. Camelia Pavlenco, și care va avea loc miercuri, 15 noiembrie, de la ora 17.30, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Invitata mea, Adelina Oltean, este absolventă atât a Universității de Muzică București (pian), cât și a Academiei de Muzică din Cluj (muzicologie). În decursul timpului a avut numeroase ocazii să experimenteze diversele aspecte ale domeniului artistic, atât din punct de vedere concertistic, cât și pedagogic. În pregătirea pianistică a fost îndrumată și susținută de nume valoroase ca Georgeta Anghel, Lavinia Coman, Toma Popovici, Remus Manoleanu, Camelia Pavlenco, Iustin Oprean, Isaak Zetel și a avut ocazia să concerteze cu succes în țară, la București, Cluj, Sibiu, Dumbrăveni, Oradea, Câmpina, și în străinătate, la Berlin, Bonn, Dexheim și Felanix-Mallorca”, informează Camelia Pavlenco.

 

Dezbaterea cu tema “Trăiri pe șevalet”, coordonată de artistul plastic Mihaela Viorela Martin, avându-l invitat pe Marian Țuican, profesor de educație plastică și vizuală la Liceul Teoretic Costești, eveniment care se va desfășura joi, 16 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

Prelegerea cu tema “Human Design”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul “Povestea înseamnă emoție”, susținut de Ana Ionescu, trainer de dezvoltare personală, content writer, story teller, joi, 16 noiembrie, de la ora 17.30, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Ce este ? Un sistem ce îți poate arăta cum să faci, în mod conștient, alegerile corecte în viață. Plecăm într-o călătorie de autocunoaștere, unde vom descoperi al vieții numit . Să te cunoști pe tine însuți nu este nici un proces rapid, nici ușor, iar să recunoști cât de diferit ești de ceea ce ai învățat și ai fost educat trebuie să-ți  acorzi timp. Nu e nimic de realizat, nimic de devenit sau de schimbat, doar fii blând și răbdător cu circumstanțele. Împreună creăm un spațiu pentru a îmbrățișa incertitudinea. Vă voi prezenta dezvoltarea unei vieți printr-o perspectivă ”, spune Ana Ionescu.

 

Site-uri conexe: Badiu - EuroPress | Facebook | Blog
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii. X