înapoi la: Info CENTRUL CULTURAL PITESTI
Conferința cu tema “Matila Ghyka și Numărul de Aur”, Cristian Cocea

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 2 – 6 iunie 2025, evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

 

 

 

Dialogul cu tema „Rectorul-părinte al Învățământului Universitar din Pitești”, în cadrul proiectului cultural „La Vama Vremii”, coordonat de scriitorul și publicistul Nicolae Badiu, avându-l invitat pe prof. univ. dr. Gheorghe Barbu, fost rector UPIT, eveniment care va avea loc luni, 2 iunie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Gheorghe Barbu este pe drept cuvânt părintele Universității din Pitești, rectorul care a dezvoltat cele mai multe facultăți, specializări, masterate și școli doctorale la UPIT. De asemenea, este rectorul care a dezvoltat campusul din Târgul din Vale, construcții spațioase și moderne, de nivel european”, spune Nicolae Badiu.

 

 

 

Dialogul cu tema „Este educația motivațională o formulă de succes?”, în cadrul proiectului cultural-motivațional „Arta Devenirii”, coordonat de scriitoarea Silvia Grigore, având-o invitată pe Andreea Trandafirescu,  jurnalist și psiholog, eveniment care va avea loc luni, 2 iunie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Întotdeauna m-am întrebat dacă șansele unui copil crescut în afara dogmelor sunt mai mari decât ale celor crescuți în gândirea tradițională. Și m-am tot gândit dacă sunt în țară psihologi care au tratat pe larg subiectul. Mare mi-a fost mirarea când, întâmplător, la o cafea, o prietenă mi-a făcut cunoștință cu Andreea, așadar, profesionistul pe care îl căutam locuia chiar în Argeș. Nu numai că a abordat subiectul, dar a și scris două cărți de dezvoltare personală pentru copii, asta după ce a practicat cu succes jurnalismul la o televiziune din București. Având ea însăși o poveste de viață marcată de o dramă căreia i-a făcut față tot datorită competențelor sale profesionale, este clar un om care are să ne învețe multe și prin exemplul personal. Vă promit o dezbatere educativă și interesantă și vă aștept  cu drag!”, spune Silvia Grigore.

 

 

 

 

Prelegerea cu tema „Povestiri despre Piteștiul vechi. 20 mai 1388 – 20 mai 2025 (II)”, în cadrul proiectului „Personalități Culturale”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, marți, 3 iunie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Ținând cont de faptul că nu am reușit să epuizăm materialul despre Piteștiul vechi cu ocazia prelegerii din 22 mai 2025, având, în plus, multe alte imagini vechi ce se cer comentate, plus buna primire de către public a prelegerii, continuăm cu partea a II-a. Probabil, cu alte ocazii, vom prezenta personalitățile Piteștiului și o istorie a vieții culturale piteștene, începând cu grămăticii de la Schitul Trivale din secolul XVI și până la activitatea instituțiilor culturale de azi!”, precizează Jean Dumitrașcu.

 

 

 

Conferința cu tema “Matila Ghyka și Numărul de Aur”, în cadrul proiectului „Culisele istoriei – Societăți secrete și mari inițiați”, susținut de scriitorul Cristian Cocea, directorul Direcției Județene pentru Cultură Argeș, eveniment care va avea loc marți, 3 iunie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

 

 

Prelegerea cu tema „Istoria dincolo de granițe. Lectura presei”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Teme Culturale în Emoții Raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 4 iunie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„E vorba de două reviste care vorbesc despre limba și literatura română,  despre cultivarea lor între granițele actuale ale României și cele istorice: Revista din Transcarpatia și . Despre necesitatea educației identitare și despre inepțiile contrare, veleitare și agresive vor fi aspectele pe care le vom aborda”, spune Lucian Costache.

 

 

 

Prelegerea cu tema „Medicina chineză și ceasul biologic”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Călătorie în Științe Neconvenționale – Feng-Shui”, susținut de Sorin Dinu, specialist în Feng-Shui, eveniment care va avea  loc miercuri, 4 iunie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Continuăm discuția despre cauzele spirituale ale bolilor, vă prezint și o rețetă a longevității, și, evident, desenul aferent temei”, spune Sorin Dinu.

 

 

 

„Medalion Cultural cu Stelian Necșoi”, susținut de cantautorul, poetul, artistul plastic și profesorul de limba și literatura franceză Stelian Necșoi, avându-l invitat pe poetul, cantautorul și restauratorul Nicolae Pitz, eveniment care va avea loc miercuri, 4 iunie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“De data aceasta, vom avea o triplă lansare de carte, trei titluri ce abordează teme diferite și feluri de poezie diferite. Astfel, vom avea poezie de dragoste în volumul , poezie satirică în .  În cel de-al treilea volum, , ne vom întâlni cu poezia religioasă. De asemenea, așa cum ne-am obișnuit, vom avea recitaluri lirice, antren, o atmosferă ca între prieteni. Vă așteptăm cu drag!”, spune Stelian Necșoi.

 

 

 

 

Lansarea cărții electronice de poezie „La Grande Association ”, de Octavian Dărmănescu, în cadrul proiectului „Spectacol de folk-hop cu M. C. Grăilă”, coordonat de scriitorul, muzeograful și cantautorul Octavian Dărmănescu, eveniment editorial care se va desfășura joi, 5 iunie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„De când lumea, românul a practicat mișto-ul. Da, suntem balcanici, adică polisportivi, recte , luăm toate științele, le presăm, vedem ce iese și începem să ne amuzăm. Nu ducem lucrul până la cap (), dar chemăm niște lăutari și îi punem să ne cânte cum că am finalizat. Așa suntem noi, coloana mare a infinitezimalului. O cultură mică, dar supraviețuitoare. De fapt, istoric, nu aveam când să creștem prea mari în iarna otomană. Suntem, existăm totuși, față de alte popoare, mult mai mari, care au dispărut din istorie. Pe acest mare brand mic ar trebui să ne mândrim: că am rezistat. Ascultați, așadar, o mostră din româna lui 2025: La Grande Association . Cu drag, M.C. Grăilă!”.

 

Festivalul Internațional de Teatru în Stradă, ediția a III-a, eveniment organizat de Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, în perioada 6 – 8 iunie, în Piața Primăriei Municipiului Pitești.

 

Site-uri conexe: Badiu - EuroPress | Facebook | Blog
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii. X