înapoi la: Info CENTRUL CULTURAL PITESTI
Lansarea romanului cu titlul „În chiria timpului”, de Aurel Hernest,

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 20-24 martie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

 

Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români, Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, luni, 20 martie, de la ora 13.00, în Sala  Ars Nova de la Casa Cărții.

 

Lansarea cărții cu titlul „Ora cinci și șapte minute”, de Dumitru Crudu, eveniment editorial coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, invitat – scriitorul Liviu Mățăoanu, luni, 20 martie, de la ora 17.07, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Cartea de proze scurte face trimitere la ora la care Federația Rusă a invadat, la 24 februarie anul trecut, Ucraina. Cu prelungiri în istoria recentă sau mai îndepărtată a Republicii Moldova, e, totodată, un exercițiu eliberator și o cronică lucidă despre consecințele dintotdeauna ale războiului, camuflate sub forma restituirii existenței lui Alexandru, pasionat profesor de istorie, din copilăria sa de la Flutura până la moartea lui neașteptată. este pe cale să apară în limba cehă, la Editura . Dumitru Crudu (născut în 1967, în Flutura, Ungheni, Republica Moldova) este prozator, dramaturg, poet și unul dintre autorii Manifestului Fracturismului, apărut pentru prima dată în ziarul Monitorul de Brașov. În 2003 a primit premiul UNITER și Premiul Fundației pentru (Alegerea lui Alexandru Sutto). Este primul dramaturg român jucat în Africa și în America Centrală. În proză, a debutat în 2008 cu romanul , în Georgia. Cu romanul a fost nominalizat la Premiul din Bratislava, la al și la al revistei . În 2018, pentru cartea de proză scurtă a primit Premiul al Academiei Române. Cu romanul a fost nominalizat la Premiul , organizat de Asociația Română a Creatorilor Culturali și Artiștilor (ARCCA). În 2019, a publicat romanul (Humanitas). I-au fost traduse două volume de povestiri, , în cehă, la Editura (2017), și , în franceză, la Editura (2021)”, spune Jean Dumitrașcu.

 

Dezbaterea cu tema „Interconectare versus iluzia separării”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Arta Devenirii”, coordonat de scriitoarea Silvia Grigore, marți, 21 martie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

este o temă supusă reflecției și conștientizării. Viața fiecăruia dintre noi este sau ar trebui să fie o permanentă evoluție spirituală. Această evoluție se obține prin curățarea de tot răul din noi, prin înțelegerea naturii noastre divine, prin gândul bun și acțiunea dreaptă, toate acestea fiind consecința iubirii de oameni. Trăim vremuri în care omenirea are nevoie mai mult ca oricând de vindecare fizică, psihică și spirituală, de înțelegerea cauzelor bolilor, de gestionat aceste cauze, astfel încât să nu se mai ajungă la îmbolnăviri. Cei cu conștiință înaltă știu și chiar simt că la nivel spiritual suntem interconectați, însă majoritatea oamenilor trăiesc iluzia separării. Captivi în această iluzie, oamenii își fac rău unii altora, neînțelegând acea poruncă biblică .

Invitatele mele, Cristina Tomescu, medic psihiatru, și Elena Badea, terapeut energetic, sunt în măsură să vorbească despre asta, fiind foarte pregătite în acest domeniu. De curând s-au întors de la Paris, unde au fost cursantele celebrului Joe Dispenza, specialist în neuroștiințe, autor al multor cărți motivaționale, de renume mondial”, spune Silvia Grigore.

 

Dezbaterea cu tema „Aromaterapia și rolul ei în susținerea sănătății fizice, psihice și emoționale”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Mișcarea, esența creației”, coordonat de dr. fizioterapeut Petruța-Daniela Mihăilescu, având-o invitată pe Diana Gubaș, aromaterapeut și terapeut holistic, marți, 21 martie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Aromaterapia reprezintă arta și știința folosirii controlate a uleiurilor esențiale volatile pentru a potența corpul să se vindece singur. Cunoscută din Antichitate, aromaterapia este astăzi o ramură a medicinii naturiste și complementare, care se dovedește a fi atât preventivă, cât și curativă. Se știe că erau utilizate și de către Hippocrate, care este părintele medicinii, și care le folosea cu succes în practica sa. Pentru a desluși această artă, pentru a fi mai aproape de acest simț, mirosul, vă invit alături de aromaterapeutul Diana Gubaș la o dezbatere plină de parfum, de miresme, de plante și flori”, spune Petruța-Daniela Mihăilescu.

 

Prelegerea cu tema “Mari politicieni, diplomați și juriști români. Take Ionescu și Nicolae Titulescu”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Cultură și credință în societatea contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept din cadrul Universității Pitești, miercuri, 22 martie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Începând cu 1919, în România are loc un proces de consolidare relativă pe plan intern prin refacerea economiei, reforma agrară şi unificarea legislativă. În plan extern, România a fost încadrată în politica generală promovată de Societatea Națiunilor, principiile autodeterminării și egalității în drepturi determinând politica externă a ţării noastre. România interbelică a devenit un mit, un ideal al dezvoltării şi al libertății, reprezentând pentru mulţi perioada în care s-a arătat adevăratul potențial al țării noastre. Dezvoltarea economică extraordinară, modernizarea societății și, mai ales, politica , au făcut ca noi, în prezent, să gândim la această perioadă ca la un trecut îndepărtat, idealizat. În  epocă au activat mari politicieni, diplomați și juriști care au contribuit în mod decisiv la formarea statului național, unitar și independent, la creșterea prestigiului României în lume, la consolidarea democrației interne și la creșterea bunăstării poporului. Dintre personalitățile politice ale acestei perioade i-am ales pentru prelegerea noastră pe Take Ionescu și pe Nicolae Titulescu, politicieni, diplomați și eminenți juriști.
Take Ionescu (născut la 13 octombrie 1858 la Ploiești, decedat la 21 ianuarie 1922 la Roma) a fost un important diplomat, om politic şi prim-ministru al României.

Nicolae   Titulescu este cel mai important diplomat român al secolului al XX-lea, o mare personalitate a diplomației europene în perioada dintre cele două războaie mondiale, un renumit profesor și jurist.

La inițiativa sa, România a semnat în 1928, alături de Iugoslavia și Cehoslovacia, un tratat prin care s-a constituit o alianță cu caracter defensiv  cunoscută sub numele de Mica Înțelegere. Titulescu este cel care  a inițiat și a contribuit decisiv la adoptarea pactului Briand-Kellog, care scotea în afara legii războiul ca mijloc de reglementare a diferendelor între state. În 1930 și 1931 Nicolae Titulescu a fost ales de două ori la rând președinte al Adunării Societății Națiunilor, situație unică în istoria acestei organizații, ceea ce reflectă prețuirea de care diplomatul român se bucura pe plan internațional”, spune Marius Andreescu.

 

Prelegerea cu tema „Diferențele dintre anxietate, frică și fobie. Bolile cauzate de frică”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Clubul de lumină”, coordonat de scriitoarea și terapeutul Corina Caltan, miercuri, 22 martie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Președintele Franklin Roosevelt a rezumat atât de bine pericolul fricii: ”, spune Corina Caltan.

 

 

Prelegerea cu tema “Nebunia structurală a societății contemporane”, în cadrul proiectului “Vaccin împotriva virusului manipulării”, susținut de sociologul, scriitorul și publicistul George Smeoreanu, joi, 23 martie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Cum încălcăm cele zece porunci fără să ne dăm seama”, ne provoacă George Smeoreanu.

 

 

Lansarea romanului cu titlul „În chiria timpului”, de Aurel Hernest, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Confluențe literare”, coordonat de poeta și profesoara de limba și literatura română Allora Albulescu, eveniment editorial care se desfășoară sub egida Fundației literare „Liviu Rebreanu”, joi, 23 martie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

 

Site-uri conexe: Badiu - EuroPress | Facebook | Blog
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii. X