înapoi la: Info CENTRUL CULTURAL PITESTI
Muzica e viața mea, cu ADINA SIMA!

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 30 octombrie – 5 noiembrie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

 

 

Dialogul cu tema “Energie, vitamine, rețete de toamnă” în cadrul proiectului „Armonie și stil de viață”, coordonat de dr. ing. Adina Perianu, promotor cultural, avându-le invitate pe scriitoarea Silvia Grigore și pe poeta Claudia Berta, luni, 30 octombrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Vom vorbi despre beneficiile roadelor toamnei, despre secretele preparării acestora, despre istoria lor și, nu în ultimul rând, despre energia dătătoare de viață, de vindecare și de sănătate”, informează Adina Perianu și Silvia Grigore.

 

 

Prelegerea cu tema „Calea fricii și calea iubirii”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Clubul de lumină”, coordonat de scriitoarea și terapeuta Corina Caltan, luni, 30 octombrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Orice om are un vis personal al vieții, care diferă complet de visul altor oameni. Noi visăm în funcție de convingerile pe care le avem și ne modificăm visul după felul în care judecăm sau abordăm aspecte de viață. De aceea, visele unei persoane nu seamănă cu visele alteia”, spune Corina Caltan.

 

 

Spectacolul muzical-literar sub genericul „Lasă-mi, toamnă, pomii verzi”, susținut de Trupa de teatru „Robertto”, sub coordonarea artistului Robert Chelmuș, luni, 30 octombrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Evenimentul va fi susținut de nou-veniții la cursul de actorie pe care-l coordonez la Centrul Cultural Pitești, dar și de colaboratori de cursă lungă. Printre aceștia se numără Diana Elena Nedelcu, o domnișoară acum în vârstă de 20 de ani, care vine la cursul meu de când avea șase ani, iar actualmente este studentă la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale București”, informează Robert Chelmuș.

 

 

Dezbaterea cu tema „Anotimpuri și vârste”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul “Imagini și cuvinte”, coordonat de poeta și profesoara de limba și literatura română  Anca Daniela Lovin, având-o invitată pe eleva Denisa Măcărescu, marți, 31 octombrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Invitata mea, Denisa Măcărescu, este autoarea romanului . Cartea are drept temă drumul spre maturizare al unui tânăr care este supus unei serii de provocări pe care trebuie să le depășească fără a se îndepărta de sine. Întâlnirea noastră culturală va fi și un omagiu adus toamnei și poeziei”, spune Anca Daniela Lovin.

 

 

Lansarea volumului de poezie și proză “Cât despre ea…”, în cadrul proiectului “Medalion Cultural cu Stelian Necșoi”, coordonat de scriitorul, cantautorul, artistul plastic și profesorul de limba și literatura română/franceză Stelian Necșoi, eveniment care se va desfășura marți, 31 octombrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Avem onoarea să vă prezentăm o nouă carte, în care autorul își dezvăluie încă o dată sufletul, folosind cuvinte și desene, dar și prin muzică, așa cum v-a obișnuit. Vă așteptăm la Centrul Cultural Pitești să vorbim despre poezie, iubire, muzică, artă” este invitația lui Stelian Necșoi către susținătorii culturii locale.

 

 

Dialogul cu tema “Muzica e viața mea!”, în cadrul proiectului “Personalități Culturale Piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, având-o invitată pe mezzosoprana Adina Sima, profesor de canto, eveniment care va avea loc miercuri, 1 noiembrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Am invitat-o, de această dată, pe mezzosoprana Adina Sima, extrem de cunoscută în țară și peste hotare, nu doar la Pitești. Vom vorbi despre activitatea sa strălucită de mezzosoprană – joacă, în continuare, în opereta de la Teatrul Național de Operetă din București -, de activitatea ca profesoară de canto la Palatul Copiilor, de descoperitorul și formatorul de talente, de organizatorul de mari festivaluri muzicale naționale și internaționale”, informează Jean Dumitrașcu.

 

 

Dublă lansare de carte, avându-l autor pe poetul ing. Sorin Calea, eveniment editorial care va avea loc joi, 2 noiembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Revin cu bucurie la Pitești pentru a lansa volumele de versuri și , cărți prin care vă invit să mă cunoașteți, să mă redescoperiți și să dialogăm poetic” este invitația autorului către cititori.

Sorin Calea, originar din comuna Valea Iașului, județul Argeș, este absolvent al Facultății de Electronică a Universității Pitești. Pasionat de litere, a publicat până în prezent 12 volume de poezie și proză, este membru al Clubului Iubitorilor de Cultură din Curtea de Argeș, al Atelierului de Poezie de la Centrul de Cultură și Arte “George Topârceanu” din Curtea de Argeș, al Cenaclului “Nicolae Velea” din Curtea de Argeș și al Ligii Scriitorilor din România.

 

 

 

Recital de pian sub genericul “Recitalul toamnei”, susținut de copii, sub îndrumarea profesorului de pian Alin Roșu, duminică, 5 noiembrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

Site-uri conexe: Badiu - EuroPress | Facebook | Blog
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii. X