înapoi la: Info CENTRUL CULTURAL PITESTI
Prelegerea cu tema „Poetul din Rășinari”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Literatura română necanonică”, susținut de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Iudita Dodu Ieremia

Prelegerea cu tema „Poetul din Rășinari”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Literatura română necanonică”, susținut de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Iudita Dodu Ieremia, miercuri, 13 aprilie, de la ora 14.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții.

“Poezia lui Octavian Goga s-a născut dintr-o nemărginită dragoste pentru satul natal, pentru casa părintească, pentru toţi oamenii Ardealului. Actualitatea sa este legată atât de împrejurările social-politice din Transilvania la începutul secolului al XX-lea, cât şi de perenitatea sufletului românesc. Goga aduce o expresie nouă, grefată pe o tematică tradiţională, opera sa situându-se la răscrucea a două veacuri: cu el se încheie epoca poeţilor romantici profetici, şi prin el se deschide calea poeziei moderne. , spune Iudita Dodu Ieremia.

Prelegerea cu tema “Puterea interioară”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul “Arta Devenirii”, susținut de scriitoarea Silvia Grigore, miercuri, 13 aprilie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Se spune că fiecare generație percepe vremurile în care trăiește, ca fiind cele mai rele ale tuturor timpurilor. Înțelepții știu însă că nu există vremuri care să te împiedice să te dezvolți. De-a lungul veacurilor s-au scris opere de artă în condiții inumane, s-au trăit povești de dragoste pe front. Asta pentru că Divinitatea a pus în fiecare ființă umană toate ingredientele de care avem cu toții nevoie. Puterea interioară este în noi și așteaptă să fie accesată. Descoperirea ei este misiunea noastră. Ne-a fost ascunsă secole de-a rândul, chiar de către cei care ar fi trebuit să ne fie ghizii aflării ei. Dar așa cum stă scris, s-au deschis portaluri către cunoaștere, iar rasa umană a ajuns la un nivel de spiritualitate care îi permite săse salveze și să evolueze mult mai rapid. Tuturor le este permis, dar numai cei care caută vor afla trezirea. Așadar, vom fi căutători ai puterii interioare care ne va permite ascensiunea. Vom aborda subiectul atât prin prisma Programării Neuro-lingvistice cât și al literaturii motivaționale” spune Silvia Grigore.

Site-uri conexe: Badiu - EuroPress | Facebook | Blog
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii. X