înapoi la: Editoriale
VIVAT "Carol I " !

"Prin decretul semnat la 20 octombrie 1867, domnitorul Carol I a numit o comisie care avea rolul de a se ocupa de pregătirea lucrărilor în vederea organizării ,,unei şcoli preparatoare de învăţători săteşti” la Bucureşti. Comisia era alcătuită din Carol Davila, Constantin Esarcu, V.A.Urechia, Gr.Ştefănescu şi August Treboniu Laurian, coordonator fiind Dimitrie Gusti."
....
"Prima vizită a domnitorului în şcoală a avut loc pe 30 noiembrie. De atunci , ,,Sf.Andrei” a fost adoptat ca protector spiritual al şcolii, iar data în sine devenind, convenţional, ziua ,,de naştere”."
....
"La sugestia regelui Carol I , demersurile strămutării Şcolii Normale ,,Carol I” din Bucureşti la Câmpulung au început în anul 1887."
...
Colegiul Național Pedagogic "Carol I" din Câmpulung aniversează 150 de ani de la înființarea acestei Școli acum, de Sfântul Andrei. Iată o mostră de istorie a României dincolo de Centenarul 1918-2018. România are rădăcini de mii de ani...Centenarul este un eveniment de primă importanță istorică din istoria neamului nostru, este adevărat, dar să nu uităm de România dincolo de CENTENAR!

Acum sărbătorim aici, la noi, la Câmpulung, 150 de ani de tradiție școlară, de învățămănt românesc!

La mulți ani domnule director George Radu!
Felicitări domnule primar Liviu Țîroiu!
Mulțumiri fostului primar Călin Andrei pentru sprijinul deosebit acordat în vederea reabilitării acestei Școli, de reputație internațională, deja!
Site-uri conexe: Badiu - EuroPress | Facebook | Blog
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii. X